TIBRO INNEBANDYKLUBB
Glädje och gemenskap - Demokrati och delaktighet - Allas rätt att vara med - Rent spel

Bli medlem i Tibro Innebandyklubb
Välkommen till Tibro Innebandyklubb!
Vi finns i Tibro och spelar fr om säsong 2020/21 våra hemmamatcher i Baggebo-hallen i Tibro.
Vi kommer under denna säsong ha träningar i framförallt Baggebo-hallen men även till viss del i Tibro Sporthall.
Vårt Tibro IBK innefattas av pojk- och flicklag upp till seniorer herrar.

Ni hittar oss här;

Baggebohallen Tibro (Huvud-Arena)
Fågelviksleden Södra
543 50 Tibro

Sporthallen Tibro
Gymnasiegatan 27
54332 Tibro

Förlust mot ett piggt Fagerhult
2020-10-19 10:11
Andra period 1-3 till Fagerhult Habo IBK

I femte omgången tog våra blå krigare emot Fagerhult Habo hemma i Baggebo Arena. FHIB började starkt och trummade på med högt bolltempo och hot från alla håll. Innan vi vaknat gjorde bortalaget både 0-1 och 0-2 innan det gått 4 minuter av första perioden. FHIB fortsatte skapa chanser men vi arbetade oss succesivt in i matchen och när vi får chansen i PP i slutet av första perioden väntar Wiechert till att klockan slår 19:59 innan han sätter 1-2 i.

Andra perioden styr gästerna sett till bollinnehav men vi vinner perioden med 3-2 efter att vi fick momentum och kunde ta tillvaro på det psykologiska övertaget ett par snabba mål kan innebära.

I tredje perioden gör FHIB 3 mål på 3 minuter i inledningen vilket blir matchavgörande. Vi chansar lite och står högre på dem men lyckas inte förvalta lägena vi skapar. FHIB tar till vara på ytorna som uppstår och straffar oss. Slutresultatet 5-11 speglar inte helt matchbilden och är lite onödigt stora men FHIB vinner rättvist, inget snack!

Vi tar med oss en bra andraperiod och bra inställning matchen igenom. Trots förlust var detta en betydligt bättre prestation är senast hemma mot Fritsla, det bygger vi vidare på!

Prestationsmässigt gör Mathias Haane en riktigt fin match med bra attityd och jobbar föredömligt i defensiven. Även Felix Brewitz gör en bra match med sitt lojala slit över hela banan, han får även pris som hemmalagets bästa spelare.

Nästa hemmamatch spelas mot Mullsjö AIS Ungdom som gästar Baggebo Arena 1/11 kl 17.30. Matchen sänds även på innebandy.tv

Tibro IBK Herrar vs Fagerhult Habo IB. Omgång 5 div.3
2020-10-13 13:55
Senaste matchen mot Fritsla IF
På lördag 17 oktober kl.16.oo i Baggebo Arena är det åter dags för seniormatch i omgång 5, div.3.  Då gästas Tibro IBK av Fagerhult Habo IBK i vår hemma-arena.
Vi tror att våra seniorer då är taggade inför ett möte på hög innebandynivå!

Matchen spelas med publik på 50 inbjudna gäster.
Matchen på lördag 17 oktober mot Fagerhult Habo IBK kommer sändas live på innebandy.tv.

Vinst för Tibro IBK - Fritsla IF i förlängning
2020-10-11 22:44
Center Johan Burman duellerar
Fjärde omgången i div.3 mellan Tibro IBK och Fritsla IF blev en riktig rysare med ett Tibro som övertygade in i andra period (5-2). I tredje period kom Fritsla igen och match på ordinarie tid slutar med lika. 6-6 var ett faktum. Tibro IBK visar i förlängning vem som egentligen bör vinna.
Matchen slutar 7-6 till Tibro IBK som nu ligger på första plats i tabellen med 11 poäng före Falköpings IBK.

På lördag gästas Tibro IBK av Fagerhult Habo IBK i vår hemma-arena Baggebo.
Då hoppas vi på ytterligare en övertygande match från vårt seniorlag.

Matchen lördag 17 oktober mot Fagerhult Habo IBK kommer sändas live på innebandy.tv.

Tibro IBK Herrar vs Fritsla IF. Omgång 4 i Div.3
2020-10-09 07:06
Bistro-Jonas & Co laddar med godsaker inför match på söndag. Välkomna!

I kommande div.3 match, söndag 11 oktober kl.16.00, gästas Tibro IBK av Fritsla IF.
Laget Fritsla IF som har sin borg ett par mil söder om Borås har startat säsongen med en vinst mot Mullsjö AIS Ungdom och förlorat senaste matchen mot Fagerhult Habo IBK Ungdom. De har tre poäng och ligger längre ner i serietabellen.

Förra säsongen tog Tibro IBK hem båda sina möten med Fritsla IF vilket inte är något mått för hur denna säsong står sig mellan lagen.

Vi hoppas att Tibro fortsätter visa upp en god status som vi har blivit vana vid i inledningen av säsongen och att herrarna i Baggeboborgen kammar hem ytterligare en 3a.

Inför matchen på söndag laddar vi kaffebryggare, bakar bullar, laddar korvkoket och hoppas på en god stämning i hallen med både lag som vill spela bra innebandy och en publik som är på topp!

Publiken är begränsad till funktionärer och inbjudna gäster.
Matchen sänds live på innebandy.tv enligt länk nedan.

Väl mött!

Tibro satte tredje raka vinsten mot Varnhem i Baggebo Arena!
2020-10-08 23:12
Med klara siffror, 12-3 övertygade Tibro IBK i tredje omgången mot gästande Varnhem i vår hemmaarena Baggebo. Tibro öppnade med 4-0 i första perioden. I andra period ökade Tibro till 5-0, men det var i tredje period som Tibro visade gästerna vem som hade greppet om matchen.
En något tuff match rent fysiskt där Tibro visade vilken vilja och kondition som finns nerlagt under försäsongen. Detta kapital kommer komma långt på under säsongen som startat med enormt resultat! Tibro IBK ligger just nu på en andra plats i tabellen med 9p efter Falköpings IBK på 9p.
Grattis Tibro till ännu en seger!
Flickor & Pojkar 11, 26/09 13:41
Pojkar 13, 16/09 19:42