Glädje och gemenskap - Demokrati och delaktighet - Allas rätt att vara med - Rent spel

Tibro segrade i kvalmatch 2
2022-03-27 00:08
Tibro IBK vs Falköpings IBK kvalmatch 2
Tibro IBK gjorde vad som krävdes hemma mot Falköpings IBK och nu väntar en tredje och avgörande match i kvalet mot division 2.
– Det är bara att älska läget nu, säger Christopher Uhrbom efter 10–5-segern i den andra matchen.

Falköpings IBK vann den första matchen, i bäst av tre, med 6–3 på hemmaplan i Frejahallen tidigare i veckan. Hemma i Baggebohallen svarade Tibro IBK med en 10–5-seger.

Gästerna inledde målskyttet, men det var Tibro som satt i förarsätet med 3–1 på resultattavlan efter den första perioden.

I tredje perioden kom det avgörande rycket när hemmalaget gick från 5–4 till 9–4.
Ytterligare två mål trillade in – ett från vardera håll – och slutresultatet skrevs till 10–5.

– Jag tycker att vi får retroaktivt betalt för den första kvalmatchen där vi skapade mycket men inte satte våra lägen. Vi har en positiv trend och har gjort bra prestationer i de senaste matcherna även om vi inte har fått resultaten med oss, säger Tibros spelande tränare Christopher Uhrbom.

Seger innebär att kvalet lever vidare. Tibro IBK har utjämnat till 1–1 i matcher och nu väntar en tredje och direkt avgörande match i Falköping på torsdag 31/3 kl.19.30 . Då avgörs om det blir Tibro IBK eller Falköpings IBK som tar steget upp till division 2 nästa säsong.

– Vi har en bitvis ung trupp men killarna har vuxit otroligt och nu har vi bara allt att vinna, fastslår Uhrbom inför avslutningen.

Kval till division 2

TIBRO IBK–FALKÖPINGS IBK

10–5 (3–1, 2–2, 5–2)

Mål: Tibro IBK: Jesper Blomqvist 2, Marcus Wiechert 2, Alexander Nicklasson, Axel Gertsson, Oscar Olsson, Philip Frölin, Axel Lindberg, Felix Brewitz.