Glädje och gemenskap - Demokrati och delaktighet - Allas rätt att vara med - Rent spel

Tibro IBK starkast i toppmötet: ”Bra bredd som ger resultat”
2022-01-19 23:46
Tibro IBK vs Falköpings IBK

Tibro IBK hänger på i toppstriden och vann toppmötet i division 3 mot Falköpings IBK hemma i Baggebohallen med 10–7.

Segern betyder att Tibro går upp på samma poäng som Falköping och Fröjered.

Tibros tränare Christopher Uhrbom var självklart nöjd:

– Vi gör en bra match där vi orkar spela på genom hela matchen, sedan har vi en bra bredd på vårt spelarmaterial och det ger resultat.

Det blev som synes en målrik historia som var målmässigt jämn i två perioder. Falköping öppnade bäst och hade ledningen med såväl 1–0 som 2–1 innan Tibro kunde vända till 3–2 innan den första perioden var över.

I andra perioden blev det lugnare med målfabrikationen. Falköping kvitterade till 3–3 innan Kristoffer Gustavsson såg till att TIBK återtog ledningen inför den tredje perioden.

I den avslutande akten handlade det mycket om just Kristoffer Gustavsson. Tibro rykte till 8–3 med fyra mål på drygt sex minuters spel. Tibro hade 9–4 innan Falköping spurtade till 9–7. Gästerna tog ut målvakten, men då satte Kristoffer Gustavsson punkt med ett mål som fastställde slutresultatet till 10–7.

Kristoffer gjorde tre mål i tredje och fyra totalt i matchen.

Det är tätt i toppen där seriesegraren avancerar till tvåan och sedan finns det möjligheter till kval för lag två till fyra. Hur många platser det finns att spela om avgörs beroende på hur det går i högre serier.

– Så är det och vi går för att vinna serien, men den är tätt och lagen i toppen är bra, säger Uhrbom.

Mål: Tibro IBK: Kristoffer Gustafsson 4, Oliwer Windeståhl 2, Axel Lindberg 2, Felix Brewitz, Alexander Nicklasson.